Opskrift: Hjemmelavet Luksusmysli

Mysli er super nemt at lave selv og giver mulighed for at man kan tilsætte ens favoritingredienser. Du får her en opskrift på en luksusmysli, som du kan bruge som inspiration til at lave din nye favoritmysli.

Fremgangsmåde:

Det første du skal gøre er at forvarme din ovn til 180oC. Derefter blander du de forskellige slags gryn, flager, nødder, frø osv. sammen med salt (tørret frugt skal ikke i endnu). Det fordeles derefter på en bageplade med bagepapir, hvorefter du drypper honning og kokosolie over. Nu er din mysli klar til at blive sat ovnen. Det skal bages i 15-20min. Husk at vende rundt i myslien i løbet af bagetiden. Efter tiden er gået, tager du myslien ud og lader den køle helt af. Når myslien er afkølet kan du blande tørret frugt i efter behag. Din mysli er nu færdig og skal opbevares i tætsluttende beholder. Den anbefalede holdbarhed er herefter ca. 1 måned. Se nedenfor hvordan Urtekram gør det i deres video.

Ekstra råd:

Vi anbefaler at tilsætte 2-3 tsk. krydderier efter dine ønsker. Det kan f.eks. være kanel, ingefær, kardemomme eller rålakridspulver. Det giver en god krydret smag. For at gøre myslien glutenfri skal du blot bruge glutenfri gryn og flager.

PS. del meget gerne din favoritversion af hjemmelavet mysli i kommentarfeltet nedenunder ?

Ingredienser til Luksusmysli (ikke alt er nødvendigt, så bland efter egen smag?):
 • 200 g havregryn
 • 100 g speltflager
 • 100 g rugflager
 • 75 g hel boghvede
 • 100 g mandler
 • 50 g ristede kokoschips
 • 30 g sesamfrø
 • 1/3 tsk. salt
 • 6 spsk. kokosolie
 • 1-2 dl. honning eller agavesirup (alt efter hvor sød myslien ønskes)
 • 50-80 g tørret frugt (f.eks. strø-abrikos, æbletern, tranebær, rosiner)
Ingredienslisten er blot et forslag til en lækker mysli. Ikke alle ingredienser er nødvendige, så derfor anbefaler vi, at man prøver sig frem.
Vis
Ikke på lager
20,00 Kr. 15,00 Kr.
Vis
Ikke på lager

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *