32Gi review – hvad betyder 32Gi?

 

Forfatter: Adrian Penzhorn

Link til original artikel: Foodforsport

32Gi review – hvad betyder 32Gi?

32Gi er et populært valg blandt udholdenhedsatleter som er veganere, og jeg går ud fra at hvis du læser det her review, så har du også enten prøvet eller overvejer det som en mulighed.

Uanset hvad vil det være fedt at høre din kommentar forneden. Synes du også, 32Gi er det bedste veganske produkt derude?

32Gi har fået sit navn fra hovedingrediensens – Isomaltulose – glykæmisk indeks (GI), som er på 32. En GI værdi på 32 er klassificeret som ”lav” ifølge den oprindelige måleskala, som beskriver i hvilken grad, en fødevarer påvirker blodsukkeret i kroppen.

Jeg har aldrig været en fortaler for at bruge en fødevarers GI, til anbefalinger om hvad man skal spise, på grund af de mangler, en anbefaling vil have som følge af målets opbygning. Men det er ikke desto mindre startskuddet for denne anmeldelse.

Isomaltulose er en blanding af sukkeret glukose og fruktose. Det forefindes i små mængder i honning og sukkerrør, men det er hovedsageligt et kommercielt fremstillet sukker. Det bliver i stigende grad anvendt som følge af dets egenskaber med lav grad af påvirkning på blodsukkeret i kroppen.

Endvidere, har Isomaltulose vist sig at blive fint absorberet i kroppen uden nogen kortvarige helbredspåvirkninger.

Der er dog nogle, som er bekymret for de helbredsmæssige konsekvenser ved langvarigt brug på grund af fruktose indholdet og de dertil tilknyttede effekter på kolesterolniveauer, som er forbundet med fruktose. Men om disse konsekvenser ved fruktose er et problem i forbindelse med træning er stadig uklart. Det er også en mulighed, at den metaboliske respons (kroppens omsætning af næringsstoffer) ved indtaget af denne form for sukker – isomaltulose – er mere gavnlig end de bekymringer, som der er om effekten på kolesterolniveauet.

For mens isomaltulose leverer den samme mængde sukker per gram som andre kulhydrater, vil det forsinkede optag af sukkeret reducere påvirkningen på blodsukkeret, som kan have en positiv langtidspåvirkning på helbredet hos atleter – dette er dog heller ikke understøttet af studier, og mangler derfor stadig at blive afklaret.

Studier om brug af kulhydrater med lav GI i forbindelse med træning har leveret en masse data, men desværre er studierne designet forskelligt. Det har betydet at timing ift. indtag, mængden af kulhydrater, form for træning etc. varierer for hvert studie, og gør det svært at drage nogen klare konklusioner.

Jeg prøver dog alligevel at summere de generelle forskelle på brug af kulhydrater med lav og høj GI i forbindelse med træning baseret på nuværende viden.

  • 2-3 timer inden aktiviteten af lav GI kulhydrater kan muligvis øge fedtforbrændingen.
  • 45 minutter inden aktiviteten kan indtag af lav GI kulhydrater være mere tolerant for atleter som er kulhydratfølsomme.
  • Indtag af lav GI kulhydrater inden aktiviteten kan reducere blodsukker og insulin respons.
  • Indtag inden og under aktivitet af kulhydrater med lav GI kan muligvis reducere inflammatorisk respons (usikkert: meget få studier herom).
  • Indtag af kulhydrater med lav GI til restitution viser ingen fordele over kulhydrater høj GI, så langtid det totale behov for kulhydrater indtages.
  • Hvorvidt det er kulhydrater med lav eller høj GI, som indtages før eller under løb har ingen effekt på performance.

Så ifølge nuværende studier er der altså ingen effekt på performance, om det er kulhydrater med lav eller høj GI. Det primære mål bør være at nå ens anbefalet daglige indtag. Hvis du leder efter energi som du kan indtage 10-45 minutter inden træningen eller et løb, som kræver kulhydrater, kan kulhydrater med lav GI reducere risikoen for ubehag. Det samme gælder ved indtag under aktiviteter.

En pakke 32Gi Endure Tyggetabs indeholder 10 tabs med 4,2 gram kulhydrater (total 42 gram). Mens en pakke 32Gi Endure Sport Chews indeholder 4 chews med 8,3 gram kulhydrater (total 33 gram). En pakke af hver ovenstående giver altså 33-42 gram kulhydrater som ligger mellem de 30-60 gram pr. time som du har brug for afhængig af vægt og sportsgren.

Under Endure-serien fører Supplymytraining.com følgende produkter, men tjek siden hvis du vil se alle 32Gi-produkterne:

Vis
Ikke på lager
Vis
Ikke på lager
Vis
Ikke på lager
Vis
Ikke på lager
Vis
Ikke på lager
16,50 Kr. 9,50 Kr.
Vis
Ikke på lager
16,50 Kr. 9,50 Kr.
Vis
Ikke på lager
16,50 Kr. 9,50 Kr.
Vis
Ikke på lager
199,00 Kr. 125,00 Kr.
Vis
Ikke på lager
199,00 Kr. 125,00 Kr.
Vis
Ikke på lager
199,00 Kr. 125,00 Kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *